Historical milestones of organizing and methodical activity of sytenko institute of spine and joint pathology national academy of medical sciences of ukraine (to the 90th anniversary of scientific and organizational department foundation) - Tankut, Volodymyr; Shevchenko, Olena; Golubeva, Inna (ORTHOPAEDICS TRAUMATOLOGY and PROSTHETICS, 2020)
Історія інституту імені професора М. І. Си- тенка почалася у 1907 р., коли за рішенням ХХХІ з’їзду гірничопромисловців Півдня Росії був створений Медико-механічний інститут, ди- ректором якого призначили Карла Федоровича Вегнера (рис. 1). Основним завданням закладу на той час було надання кваліфікованої експертної та медичної допомоги робітникам гірничорудної промисловості з наслідками виробничих травм. Активна організаційно-методична діяльність інституту розпочалася у 1925 р. після його ре- організації в Український державний клінічний інститут ортопедії і травматології. Зважаючи на те, що Харків на той час був столицею України, на інститут були покладені функції центральної ортопедо-травматологічної установи, відпові- дальної за організацію якісної й ефективної спе- ціалізованої ортопедо-травматологічної допомоги населенню України, надання висококваліфікова- ної консультативної, практичної лікувальної та методичної допомоги органам охорони здоров’я.